Innflyttingsdugnad på Skåpet 12.-14.august 2016.

«Den Norske Turistforening setter Skåpet på plass.»
Alt har sin begynnelse- slik er det også for turistforeningshyttene i dette landstrakte land..Nok et stort hytteprosjekt er i full anmarsj og veldig ulik de andre hyttene som har blitt bygget i de siste årene..Arkitekten har riktig nok fått et tøyelig spillerom her. Med et funkis utpreget stil, ligger hyttene på 600 høydemetre så utsmykket til i området for Soddatjørna i Frafjordheiene.
Inspirasjonen til den banebrytende arkitekturen på Nye Skåpet er blant annet hentet fra Juvet landskapshotell i Valldal.


Jeg må ærlig innrømme at jeg har hatt mine store forventninger til dette hyper moderne hyttetunprosjektet. Gamle Skåpet utleiehytte ble bygget for 99 år siden i 1917. I dag skjer innkvarteringen på en mer komfertabel måte.


En stor hovedhytte sammen med 5 separerte små hytter spredd som treklosser rundt hovedhytta.Alle har ikledd seg med store panoramavinduer med utsikt til Soddatjørn.
Utrolig flott!
Knapt 5 mnd har byggeselskapet Faber jobbet med prosjektet- og vi som frivillige og i dugnadsgruppa fikk denne nevnte helgen være med på å hjelpe til å klargjøre hytta før deadline,- til premiere åpningen søndag 21.08.16.

 

Fredag-
» Inn i Skåpet».

Det «små dryppet» litt mens vi monterte den nye broen over en elv, ca halv time før nye Skåpet.. Og sikten var heller ikke overbevisende bra.
Videre innover ved krysset til Skrøyla er det også blitt lagt flere klopper,- noe som gjør turen mer ukomplisert over det myrlendte terrenget i dette området.


Vi fire gikk stort sett i fred.Med et temmelig lett-gått, men dog vått terreng fra Vindalen, Øvre Espedal. Etter 4 km, 200 høydemeter. -var vi ved hyttene på et blunk ca 1,5 time.


Jeg var forbauset på hvor mye som gjenstod av prosjektet av hyttene. Byggefirmaet Faber jobbet iherdig i mens vi ankom stedet. Per og Erik mottok oss hjertelig og geleidet oss høflig inn til hovedhytta hvor mange av dugnadsgruppa allerede hadde ankommet. Vi skrelte fort av oss de våte klærne og fant oss til rette i en av små hyttene.
De små intim hyttene på ca 17 kvadratmeter har to plan med 2 sengeplasser og en hems med 3 sengeplasser. En vedovn som ga god lunk og tørket klær på et blunk.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Helt nytt er det at man også kan forhånd booke hele hyttene alene. Dette er så klart et helt genialt påfunn hvor en har muligheten å kunne trekke seg tilbake her i det lille bo uten en blir forstyrret av snorking, skrikerunger, avgasser eller morgenfugler. Ah, for en luksus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De har t.o.m. fått satt opp et eget villmark-spa, med badstue og dusj som er en integrert del i bekken. Her må jeg tilbake og kunne nyte disse fasilitetene.

Det er dog gode fiskemuligheter her ved Soddatjørn. Så kom gjerne frem med fiskestangen når du først er her.
DNT har også satt opp to hytter i slottsparken i anledning kongeparets 25-årsjubileum.Den ene av hyttene vil snart finne hjem til resten av «Skåpet-familien».

Etter å ha fortært en deilig hjemmelaget lapskaus, fikk vi gjøre hva vi ville denne fredagskvelden.Blant annet beundre dette «pipeorgelet» som vedovn/tørkestativ.Enda et stilig påfunn av arkitektene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lørdag-
Jeg hadde sovet som en stein denne natten. Ingen ulyder hadde forstyrret nattesøvnen min. Jeg våknet uthvilt og klar til å starte opp med dugnadsarbeidet.


Solen uteble denne dagen og ble erstattet med høljregn. Ved frokostbordet kom Per med definerte oppgaver til oss. Både inne og ute arbeid stod på den lange listen av gjøremål.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.


Jeg valgte meg ut «inne-listen» i begynnelsen av dagen- men i mellom regnskyllene- var det faktisk kjekt å jobbe utendørs også.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.


En deilig lørdagsmiddag ble tryllet frem etterhvert. Det luktet og smakte godt med pastagryte med kyllingfileer. «Toppet» det hele med en usmakelig suksesskake og en oreokake.

Søndag- Ut av Skåpet…
Det var verre med nattesøvnen. Noen hadde bålfyrt i hytten, noen snorket og jeg var høy på sukker. …

2016-08-22 14.32.567

Vi gjenopptok med listen av gjøremål mens regnet strømmet i strie strømmer. Jeg lekte tømmermann i dag og hjalp til å lage «klesstativ» til samtlige hytteanneks.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På tilbakeveien til bilen, fikk vi gjøre oss ferdig med broen. Vinden kilte oss i nakken og solen flørtet med oss imens vi jobbet. Naturen er verdens største lekeplass med uendelige muligheter.Det er deilig å bevege seg, få fylt på med frisk luft og opplevelser sammen.

PicMonkey Collage2

PicMonkey Collage3

PicMonkey Collage

Dugnad er sosialt og det er gøy.Takk til STF og støttespillere som våger å tenke nytt! Skåpet kommer til å bli poppis uten tvil.

Nok en vellykket dugnadshelg har passert. Med dette vil jeg tilslutt komme med et bra innslag fra Silje som fikk æren å klore ned noen forord i hytteboka….

PicMonkey Collage
Når allting har roet seg av, skal jeg tilbake til Skåpet. Men først av alt venter andre eventyr…
Stay tune!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s