Med kano,kajakk og overnattingstur til Lamholmen.7.-8.05.16

På kort tid så var vi atter igjen på denne hederskronet og renommerte holmen. Denne gangen startet et par av oss fra Alsvik.Vi leiet et badekar av en kano fra Kronen Gaard. Her var det god plass til  det som er fordelaktig å ha med på en overnattingstur i naturen. Vi hadde nok hatt store vanskeligheter å fått alt pikkpakket i de små oppbevaringsrommene i kajakkene.

I utgangspunktet var grunntanken at undertegnede skulle ha kajakk som farkost, men etter den leie affæren med hånden tidligere i uka, så fant vi det best å dele på jobben å frakte oss frem.
Det var desto tyngre og saktere å komme seg fremover med den sidrumpa kanoen, men vi hadde all verdens tid. Innledningsvis padlet vi ikke langt borte fra Alsvik natursenter .Vi padlet koordinert og målrettet over Floen under broen, forbi Naudaneset,Kuberget,Litle Klubben på høyre side og Breiholmen,Langholmen, Sandalsholmane på venstre side og innover Lutsivassdraget.

pizap.com14628839692051

Helge og jeg møtte Richard og Tom ved Hogstadvika hvor de startet turen fra.
Sammen padlet vi møysommelig og direkte mot Lamholmen på Storavatnet. Pga solgangsbrisen og kraftige vindråser, hadde vi mange ganger problemer å manøvrere båten og følge tritt med de andre. Kanoen snurret rundt og var stridig med å holde rett.
Jeg kjente etterhvert til aluminiumssmaken i rumpa og ryggen var støl.Jeg savnet et ryggstø på kanoen.Jeg ville aldri dratt på langtur med en slik farkost.Ikke lengre enn dette.

Så om det.
Etter å ha padlet i vel 8 km, var vi fremme ved vårt andre hjem,-Lamholmen. Det blåste noe helt ellevilt fra sørvest, så vi fikk en utfordring da vi rigget oss til land. På engangsgrillen fikk vi grillet de medbrakte pølsene. Det var litt tidlig å tenne opp et stort bål. Vinden viste muskler og kunne lett finne på å blåse bålet over ende- med farlige glør som ildfluer flyende og truende rundt tørre busker og trær.


Om litt dukket også Kjell Arild og Heidi opp på sine to hvite kajakker.Gjengen var endelig samlet. Vi fikk opp 4 manns teltet til Tom. Å slå opp telt i vind byr også på sine utfordringer.
Da hadde både Richard og Heidi det enklere med sine hengekøyer. Jeg lot meg snarest teste ut. Ja, her kunne en ligge som en baby og vugge seg til søvn. Uten tvil veldig komfortabelt.
Kjell Arild hadde et enkelt 2 manns telt- og det gikk kvikt å slå opp.

pizap.com14628835714871
Etterhvert fant Richard fiskestangen sin og prøvet seg på fiskelykken, mens Tom og Helge feiet bort lammelort på et lunefullt sted på Lamholmen.
Jeg åpnet en ny boks med øl, tok en god slurk og nøt omgivelsene i fulle drag. Her var det jammen meg fint å ha leirplass.


Heidi og Kjell Arild var ihjel sultne og mekket hver sin tacolefse. Det tok ikke lang tid før Helge og Tom ordnet flott musikk. Og nydelige toner sivet ut fra popanlegget.
Bålet ble tent på. Kvelden og natten ble helt esoterisk flott med kjekke turvenner. Allsang,øl,vin,brennevin.Ikke nødvendigvis i den rekkefølgen.
Synet mitt ble heller tåkete og koordinasjonen på armer og bein ble dog verre ettersom timene gikk og natten viste sitt milde åsyn. Tror jeg snublet inn i teltet halv 2. Det hadde vært en grådig flott dag fra start til slutt!


Bildebonanza fra lørdagen:

wrrPicMonkey Collage22

Søndag 8.mai-2016:

Jeg våknet til fuglekvitter og liv og røre fra tobeinte venner som romsterte rundt teltplassen vår. Helge var på let etter solbrillene sine, mens Kjell Arild tuslet rundt med teltet sitt under armen.Richard slo sammen hengekøyen og kvitret god morgen til meg. Tom rullet seg rundt i soveposen sin og akket seg. Visstnok ikke riktig god morgen for alle. Et glass whiskey for mye mon tro?
Jeg kjente selv etter,- nei formen min var bra. Magen rumlet mildt. Den var på nytt klar for noe tørt og vått.


Etter et par brødblingser med nugatti og skyllet ned med en lunken cola,- smurte jeg kroppen min på med solkrem, og lot meg bli grillet av solen på svaberget med en fin utsikt til Storevatnet og holmene rundt. Det fantes ikke et annet sted jeg heller ville være akkurat da.

pizap.com14628846355011
Om tid og stunder våknet det til liv hos Heidi og Tom også. Vi ryddet holmen for tomgods og søppel, pakket eiendelene i båtene og dro av gårde samme veien tilbake. Været var eksemplarisk bra. Nesten ikke et vindpust. Skyene var som forduftet og solen var godt plantet på himmelen. 25 varme grader. Kunne ikke klage.

pizap.com14628824129641i

Det var stor båttrafikk av ymse farkoster denne søndagen.. Mange hadde leid seg en kano, men desto enda mer hadde kajakk til å frakte seg rundt på det blikkstille vannet denne dagen.Mange motoriserte båter så og hørte vi også til. Er det ikke en plass hvor vi kan padle i fred?
I medhold av § 4 i lov om motorferdsel i utmark og vassdrag legges følgende begrensninger på bruken av motorfartøy i Ims-Lutsivassdraget:
– I de delene av Ims-Lutsivassdraget som er sammenhengende farbart med båt, d.v.s. Kyllesvatnet, Lutsivatnet, Forenesvatnet og Storavatnet, er det tillatt å bruke båt med motor med inntil 5 hk, tilsvarende 3,5 kw. Maksimal tillatt fart er 8 knop.
– I sundene mellom Kyllesvatnet/Lutsivatnet, Lutsivatnet/Forenesvatnet og Forenesvatnet/Storavatnet er maksimal tillatt fart 3 knop.Dette overskred disse båteierne. Skammelig!


Vi fant noen husbåter også tøffende rundt. …Den ene flytende boligen var stasjonert på andre siden av Lamholmen.Det er et sjelden syn å se slike husbåter her i Norge, men i USA, Danmark, Storbritannia og ikke minst i Nederland er husbåter et vanlig syn. Bare i Amsterdam bor det kanskje 3000 familier i husbåter, mens langs de engelske kanalene finnes det rundt 350.000 båtbeboere.

pizap.com14628841764181

Etter endt tur, dro et par av oss til Lura Turistheim for en bedre middag.Ja, jeg var skrubbsulten. Ingenting smaker bedre enn en god, tradisjonell og gammeldags middag.

Takk for en nydelig helg, nok en gang! ❤

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s