Kajakktur til Lamholmen 17.04.16

Utgangspunktet for padlingen var fra badeplassen Hogstadvika.

Lutsivassdraget der båttrafikk ikke utgjør en trussel.
Vassdraget ligger sentralt plassert i Sandnes kommune i Rogaland, kun et par kilometer fra tettbebyggelsen i Sandnes. I luftlinje strekker det seg om lag 10 km i nordøstlig retning fram til tettstedet Ims. Her munner vassdraget ut i Høgsfjorden. Det er rikelig med uberørte områder for den som vil stikke seg vekk. Det er også et område med rikt fugleliv og gode muligheter for fiske.Det finnes mange andre steder som også egner seg til leirplass.Det er mulig å padle sammenhengende mellom Lutsivatnet, Forenesvatnet, Storavatnet og Kyllesvatnet.

Se kart:

Padlekart_midt

Padlekart_kyllesvatnet


Vi andre forberedte oss på en alle tiders padletur- og som forventet dukket Lene og Aadne opp på vannet. De hadde overnattet i telt på en eller annen holme like ved badevika. Vi skilte lag for en stakket stund da Aadne og Lene måtte trekke opp garnet som de hadde satt dagen før. Vi håpet alle på en stor slump med fiskefangst.
Vi resterende 5 padlet sakte retning mot Lamholmen. Solen strålte og alt var bare fryd og gammen.
Da vi hadde rundet et nes og flere viker, blåste plutselig vinden opp og røsket og tok tak i hver vår kajakk båt. Det var ikke så ille at jeg veltet rundt, men slitsomt likevel å holde kajakken ajour. Som godt var fikk vi vinden i ryggen.


Vi laget en flåte og lå og duppet en stund og ventet på Aadne og Lene. Det skulle vise seg det tok sin tid å få opp dette garnet og ta oss igjen. Jeg, Kariann, Rickard,Helge og Kjell Arild fant så på å finne en holme like ved Kvednaholmane på Forenesvatnet og rigget oss til og tok en rast inntil videre.
Med tid og stunder, en sjokoladebit og tre,- gjorde turtelduene sin blide entre`  – og vi kunne alle gjenoppta turen inn mot Lamholmen.

PicMonkey Collage2

En liten rast like ved Kvednaholmane.

Vannet sildret langs padleåren min, fuglene kvitret høyt i sky, vinden hadde løyet betraktelig og stillheten hadde kommet for å bli.Padling er balsam for sjelen. En rekreasjonsaktivitet.


Helge skysset oss i vei. Han padlet målbevisst mot holmen. Vi andre padlet lydig etter.Vi padlet forbi flerfoldige av forførende holmer og idylliske viker. Vi hadde stort sett vannet for oss selv. Et padleparadis! Det er mange spennende detaljer å utforske her langs Lutsivatnet. Små og store hytter med egne små brygger for å nevne noe…


Der! Lamholmen lå så smellvakkert til. Vi kom oss kjapt ut av kajakkene og kanoen. Aadne viste stolt frem sin store fiskefangst.En overflod med aure.

pizap.com14614142641721

Kjell Arild fant ildplassen og fikk skyndsomt fyr på bålet. I hui og hast ble grillmaten fisket frem.Ja, vi var skrubbsultne!  Etter en deilig og smakfull fiskesuppe i regi av Aadne, pølser, hjemmelagede muffins i regi av undertegnede,snop, kaffe og brus– ble vi så segneferdig at vi måtte ty til en middagshvil på svaberget.

PicMonkey Collage

Det hersket en nærmest meditativ stemning nå.Det er en stor ro over stedet som er sjelden å finne så nær byens bråk og mas.
Badenymfen Lene fant at det var rette tidspunktet til å ta seg et svalt bad i vika. Mens vi andre satt trygt, tørre og varme på land og iakttok hennes vågemot.
Tilslutt og motvillig brøt vi opp og padlet samme veien tilbake.


For padleinteresserte er det et eldorado og mange muligheten å boltre seg på av ulike ruter. Man kan aldri gå seg lei og å kjede seg her på Lutsivassdraget. Dette er et område vi definitivt vil padle mer i og vi kommer garantert tilbake i løpet av våren og sommeren. Neste gang ønsker jeg også å overnatte her på Lamholmen.

Tusen takk for turen! pizap.com14610776252281

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s