Nyttårsfeiring på Sageneset Feriesenter. 30.des.2015-03.jan 2016

Onsdag 30.des.15


Nok en eksemplarisk  weekend med flotte folk. Aktivitetene har stått i kø. Har ikke fått kjedet meg et sekund.
Mye pikkpakk måtte med- selv med bare 5 dager. Mye av det var mat og drikke- så det ble en lettere sekk på hjemturen. Ole Jacob og Elisabeth hadde fri hele onsdagen, og fikk reise opp tidligere enn oss andre.
Jeg, Bjørg og Helge ankom Sageneset Feriesenter rundt seks tiden på kvelden.Knut kjørte selv idag og ankom ikke lenge etter oss.


Det blåste godt, som det pleier å gjøre på denne tiden av året.Det var lite til snø som hadde lagt seg på bakken.Kan ikke erindre sist det var så innskrenket med det hvite.Mye hadde beklagelig regnet bort.
Vi fikk den samme hytta som forrige gang vi var her på førjulstur året 2014. Se link:  Førjulsturen.
Vi slo oss til ro og koste oss med en kyllinggryte i regi av Helge. Siden ble det gode drøs til langt på kveld.


Torsdag 31.des.15 -Nyttårsaften.


I dag parkerte vi bilene på Ådneram hyttegren og gikk ca 14 km tur/retur retning mot Børsteinen og tilbake. Brukte rundt 3 timer. Det var grått, lett snøvær, holke og is. Noen partier med snø.
Det var deilig å lufte seg selv om det ikke var det beste været.
Kristian og Anne ankom hytta rundt 12 tiden i mens vi var på tur.
Etter skituren gjorde vi istand hytta med pynt og stæsj. Elisabeth mekka kalkunen og stuffing- siden mekka jeg desserten- karamellpudding. Vi spiste med glupsk appetitt. Alle var enige om det var veldig godt.

12463967_10153158803157191_158099126_n2015-12-31 20.28.282015-12-31 18.53.18


 

Før rakettoppskytningen, hadde vi en morsom pakkelek:
Vi hadde påforhånd kjøpt pakker til verdi 100 kr tilsammen. En pakke kunne koste f.eks 20 kr- en annen 30 osv. Jo mer pakker på bordet- desto gøyere er det!

Dere velger selv hvem som skal begynne og hvilken rekkefølgelse dere skal gå etter… Trill terningen, hvis dere får en 6er på terningen kan dere velge dere en pakke på bordet! Alt annet enn en 6er gir ingenting.
Når alle pakkene er fordelt går man videre…


Da gjalt å få 2 øyne eller 4 øyne på terningen. Med 2 øyne på terningen- kunne man velge/stjele ut en pakke fra han/hun til venstre- mens med 4 øyne på terningen kunne en velge/stjele pakke fra han/hun til høyre. Fikk en seks øyne på terningen,- kunne en velge fritt fra alle medspillerne.
Elisabeth som styrte spillet- bestemte før spillet kom igang at vi skulle ha en hvis tid på oss. Bare hun visste når tiden var ute og pakkene ble riktig og endelig fordelt.


Etter rakettoppskytning og høy sigarføring- gikk vi inn i hytta og fortsatte festen laaaangt ut i de sene nattetimer. Her ble det fyllesving og sang. God gang fiskestang!


 Fredag 01.01.16
1.nyttårsdag.


Som Alf Prøysen synger på sin vise- «Du skal få en dag i mårå …..


Du ska få en dag i måra som rein og ubrukt står
med blanke ark og fargestifter tel,
og da kæin du rette oppatt æille feil i frå i går
og da får du det så godt i mårå kvell,….

Det var en hardcore feiring det forrige døgnet. Alle kjente på tømmermenn og eksistensielle «verkebyller» i hodet.
Men for all del, jeg syntes det var vært det. Jeg hadde det kanongøy!


For å bøte på formen, fant vi på å ta en kort skitur i dag også.Denne gangen måtte vi labbe til fots inn til parkeringsplassen ved inngangen til Solheimsdalen. Ingen av oss var lovlig kjørbare…


Været var helt tipptopp med blå himmel. Det var mye folk i løypene og alle hadde smil om munnen. Det var sant en fryd å glide seg innover Solheimsdalen. Stedsnavnet fikk sitt gode navn oppfylt. Solen fløt utover den vakre dalen.


Jeg nøt stunden i fulle magedrag. Trærne var snøbelagte og marengsfjellene stod innbydende rundt oss.En nynnende fred.
Det var ei heller vind. Vi brukte god tid, men med tanke på nistemat hadde ingen tenkt på. Så vi måtte tilslutt snu da sulten gnagde i ribbeina.


Vel hjem, mekket vi på ny en deilig middag. — Ovnsbakt laks i seng med diverse grønnsaker til. Senere ble det yatzispilling og mye alkohol og drøs rundt kjøkkenbordet. Ble visstnok en lang kveld denne gangen også.

 Lørdag 02.01.16
2.nyttårsdag.


Ja, sånt kan det gå når vi fester to dager i et strekk. Jeg hadde tålig med søvn, men overlevde. Sove kan jeg fint gjøre når jeg ligger i graven tenkte jeg innbitt.

På denne lørdagen påtok vi oss en ny skitur. Viktig å få blodomløpet i gang igjen. Det blåste stikker og strå. Null sikt.Temmelig without, men spennende å kjenne på naturkreftene imens vi gikk på ski innover Solheimsdalen. Vi gjorde en helomvending da vi kom til Donsten. Innpakket i alpintbriller og gode og varme klær- nærmest fløy vi nedover bakkene i medvinden.


På returen kjørte vi innom Sinnes Fjellstue hvor vi bestillte hver våres lunch. Den steinbakte pizzaen smakte fortreffelig med tre glass øl til tilbehør.

2016-01-02 15.43.18


Bilen lot vi stå like utenfor fjellstuen og «ruslet» til fots helt hjem til Sageneset. Vi gikk først tett, nesten i hælene på hverandre, men tempoet i gruppa var høyt- jeg måtte stadig småjogge får å tette luken til mannen/damen foran meg.Vi ble edru på veien. Kjentfolk som Jan Erik og Anita traff vi også på veien som leide hytte i nærheten av Sinnes Fjellstue.


Vel hjemme i vår egen hytte- fant vi frem badetøyet. Nå skulle bassenget på feriesenteret testes ut. Vi fikk snaut en halvtime med vannpolo.
Siden anrettet vi resterende seks (Ole Jacob og Knut reiste hjem etter frokost)en deilig taco middag.

Vi spilte videre et nytt brettspill: «Skal vi vedde». Veldig gøyalt og underholdende!

2016-01-02 22.37.03

Det ble ikke sene kvelden før vi fant sengene. 2 døgn med rangling var plenty for de fleste.


Søndag 03.01.16.
Hjemreise.


Alltid trist når den initiativrike og fornøyelige helgen tar slutt. Vi sov lenge frempå idag- før vi spiste det siste måltidet i sammen og mimret.
En superb helg!

Reklamer

En tanke om “Nyttårsfeiring på Sageneset Feriesenter. 30.des.2015-03.jan 2016

  1. Tilbaketråkk: En tur kavalkade- et resyme` over fjorårets turer. | Turportalen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s