Hyttesamleren.

Det er ei stund siden jeg har oppdatert her. Flere hytter har jeg fått sanket inn i samlingen. …

Hyttesamleren

 

Hyttesamleren2

Alle som har et ørlite samler-gen iboende er det et fint mål å ha vært på landets Turistforenings hytter. Jeg har fått overnattet og besøkt et knippe av hytter- og flere skal det bli! 🙂 Jeg liker ofte å bruke hyttesankingen som et turmål. Det er er gøy å gå på tur! Ofte går jeg bevisst etter hytter jeg ikke har vært på. Men det er ikke alltid hyttene som er det viktige. Jeg former turene etter lysten. Og hvor jeg kan få med meg venner.Det hender ofte og titt at jeg besøker de samme hyttene om igjen. Når jeg har gått lenge og langt i fjellet,- kribler det alltid litt ekstra i kroppen når jeg nærmer meg en ny hytte.

Totalt har Turistforeningen 500 hytter. Jeg har vært på 71 av dem.

 

Her har jeg foretatt et dypdykk i arkivet mitt og funnet frem til de 6 første hyttene jeg har fått gleden av å ha besøkt/overnattet i. Jeg skulle så gjerne ha fortalt om de resterende 65 hyttene, men til det tar altfor lang og krevende tid.

 

PicMonkey Collage (1)

Den 1. hytta jeg fikk en overnatting på, var Melands- Grønahei. Hytta ligger sentralt i Vormedalsheia landskapsvernområde og navnet Melands-Grønahei kommer av de irrgrønne fyllitt-formasjonene omkring. Les gjerne hvordan jeg opplevet det første hytteoppholdet.. <——

Den 2.hytta var på Flørli– Flott og stor hytte.Ifølge kilder fra Wikipedia, var dette et skolehus fra tidligere år.Nå har Stavanger Turistforening tatt den i sin eie.Les gjerne mer om historien av Flørli her….https://no.wikipedia.org/wiki/Fl%C3%B8rli

Den 3. hytta var Blåfjellenden, som var på samme turen…Blåfjellenden ligger i Frafjordheiane landskapsvernområde. Les gjerne her hvordan jeg opplevet denne turen i regi av STF…   «o-herlige-friluftsliv/

Den 4.hytta var på Storsteinen. Storsteinen i Ryfylkeheiane består av to hytter som ligger fint til ved en bukt av Storsteinvatnet. Vatnet, dalen og heieområdene har fått navn etter kjempesteinen som ligger 500 meter vest/nord-vest for hyttene. Hidleren under steinen har vært brukt som herberge for farende folk mellom Setesdalen og bygdene i vest. Dette var første hytta vi overnattet i på under Blåsjø-rundt turen i regi av STF.

Den 5. hytta var Hovatn. Hovatn betyr vatnet som ligger høyt og hytta er en av STFs høyestliggende med sine 1111 moh. Den ligger midt i reinsdyrenes rike i Bykleheiane.Dette var den andre hytta vi overnatta på under Blåsjø-rundt turen i regi av STF.

Den 6. hytta var Vassdalstjørn.Denne hytta ble bygget som den siste av fire erstatnings hytter øst for Blåsjø.Ligger på 1120 m.o.h.

Vi var innom her og fikk en real rast, før vi ruslet videre til neste hytte. Dette var 3.hytten på samme turen (Blåsjø-rundt).

Les gjerne om turen her:  Blåsjø rundt 2011

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s