—-> Padlekursen gikk til Litla Lindøy.

Nok en suksessfull padle økt på oss i går, 4.mai.Denne gangen fikk jeg,Helge,Gro og Tron på slep et par til på kajakk tur.Et par som vi traff på påsketuren,- Bjarte og Kirsti.
Lite og ingen padleerfaring på de to, –

«Oisann, båten vugget litt mye syntes jeg!» , kommer det hikstende fra Bjarte der han tar sine første åretak.
» Væææh! Stor bølge!!» , kommer det pipende fra Kirsti, i det en speedbåt kommer akselerende forbi oss.

Kirsti Hjelp

…..men med gode hjelpere, fikk vi sammen kustus på båtene og fikk padlet oss frem til målet til slutt. Det gikk i roooolig og dovent tempo. Helt greit å ikke stresse.

Ut på tur aldri sur!

PicMonkey Collage4

Vindstyrke på beskjeden bris– 2 m pr sek… 7 røde grader og mye sol.

PicMonkey Collage5

Jeg fikk igjen låne den neongrønne fergen til Helge, og hadde i starten problemer med pedalene som forargelig  hadde hengt seg opp. Padlesko i nr 50 hadde jeg også.Og med Langbeinføtter,gjorde ikke saken noe bedre å treffe blink på pedalene. Så jeg tok de overdimensjonerte skoene like så godt av.
Vi var innom et lite smau og en kanal (mini Venezia) hvor det munnet ut til en koselig,isolert og hemmelighetsfull oase, hvor fine båter var sjøsatte ved bryggene til heldige eiere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Videre så vi en svane på vår padletur. En stolt hann svane riktignok-som spankulerende snirklet rundt og voktet for urokråker som oss.Og selveste madammen hans, lå å ruget oppe på land under noen kamuflerte små klynger av løvtrær,furutrær og busker.Hun var plent ikke enkel å få øye på…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Videre bar det uproblematisk frem til Litla Lindøy. Øya like utenfor Lindøy i Stavangers skjærgård. .(Lindøy ligger et par km nordøst for Stavanger sentrum, mellom Vassøy og Hellesøy).  Vi parkerte inn i en vik hvor det lå utrolig mye boss fra uvettige natursvin. Bosset har sannsynlig blitt skylt inn mot land fra fartøyene.Det er til å gråte blod av.At ikke folk har skam i livet!

På berget ble det disket opp med pølser i brød på stormkjøkkenet.Innbydende fruktsalat med vaniljesaus, gode hjemmelagede brødblingser, sjokolade og kaffe.

PicMonkey Collage2
Vi satt å chille`n en lang stund. Været og utsikten var betagende.

PicMonkey Collage3

Og med godt selskap i god faddersladder og jabb, gikk tiden nesten i fra oss- og vi måtte beklageligvis tenke på hjemreisen og komme oss tilbake til Stavanger igjen.

Lengde: 11 km
Tid: Startet fra Sandvika kl 12:30 …. Somle tid….Hjem kl 16:30.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s