Blåturen til Bjødnalia.

Vi skriver 2.februar -2014. Denne dagen er den kjente, berømte og nasjonale «Kom deg ut dagen» som Turistforeningene rundt om i hele landets rike arrangerer.

Som alltid var det en forblåst helg. Og som vanlig ble planene falt i sønder og sammen.

Vi skulle egentlig på en arrangert skitur,- en halvfarvei med umerket og ukvistet tur til Børsteinen med fjellturkomiteen og Stf.

Jeg synes vinden er temmelig irriterende nå. Jeg finner det ikke morsomt lengre. Hvor lenge skal den herse med oss? Jeg gir snart opp!

Fjell

Vel, ingenting skal ta fra meg gleden i å dra på tur. For på tur SKAL jeg om det skulle ruske aldri så mye der ute i det blå. Som plaster på såret, ble det en liten blåtur med regi av Dagsturkomiteen.

Blåturen fant sted nede i lavlandet, hvor ingen snø kunne ses. (Nåja, litt små flekker med snø hadde overlevet som lå hist og pist). Nærmere bestemt gikk turen til Bjørnalia eller Bjødnalia som det heter på jærsk. Lia ligger i Time Kommune på
Sæland (ca sånn mellom Taksdal og Ålgård,  hvis det forteller deg noe). Vi kjørte inn til Ålgård, hvor vi videre kjørte inn mot Eikeland skole og hvor vi parkerte.

22 mann og damer dro til fots på traktorvei et godt stykke innover blant eikeskogen ved Øydgard.Det var sparsomt merka sti.Det ble fortalt at det skulle finnes, men jeg kan ikke minnes i å ha sett noe røde merker hvor vi ferdes…

Vi hadde ikke gått mer enn en halv time eller kanskje tre kvarter, før vi inntok den medbrakte lunsj- nistepakka vår, og slo oss ned like ved og i åsynet på Engjavatnet. Vi brøt ganske fort opp, for det ble kaldt i baken og vi hadde mer sti å tråkke opp.

Niste

Siden åpnet landskapet seg.Vi skimtet Sjelsetvatnet ved vår høyre side, så var vi oppom et par topper med varder som en ikke har navn på, men de befant seg sånn ca mellom Sælandsfjellet og Blåfjellet.Tror toppene lå på ca 270 m.o.h. Det ble en fremragende utsikt. Været klarnet opp og solen sprakk gjennom de grå uvær skyene. Vi kunne skimte  mange topper fra utsiktspunktet hvor vi stod. Blant annet Bursfjellet,Bukkaknuten og Sælandsfjellet. Nedenfor lå fremdeles Engjavatnet stille og ensom.

DSCN0281

Naturen var så fin og jeg kunne ikke se meg mett på inntrykk. Så for å forevige det,- knipset jeg på bilder…

foto

Det var noe klunk med is her og der- telen lå ikke langt i fra jordens overflate. Men det gikk likevel greit an å gå bare en så seg godt for…

is

Ved husmannsplassen i Bjørnalia, fant vi en minnetavle om tidene da det bodde folk her. Gården ble fraflyttet i 1907. Eieren hadde 3 koner og 15 barn som alle bodde her…Det er ikke til å tro!!

minnetavle

Idag ligger hus og tun (restaurert  grunnet brann)  etterlatt til privat eie som hytte-  og området rundt blir brukt  til sauebeite. En virkelig nydelig,uberørt,fredsommelig  og utrolig harmonisk plass.

DSCN0279

ned

Turen vår var ikke spesielt krevende, men det gikk fort ca 2 – 3 timer på hele rundturen avhengig av tempo. Rastepausen kom i tillegg.

Her ser du området vi var i:

Blåturen

Her er traseen vår…

4C.sized

Takk for turen 2

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s