Blåtur til Håfjell.

Stavanger—I dag, søndag 01.12.2013
Tid Varsel Temp. Nedbør Vind
kl 9–12 Delvis skyet 0 mm Laber bris, 7 m/s fra nordvestLaber bris, 7 m/s fra nordvest
kl 12–18 Klarvær 0 mm Laber bris, 7 m/s fra nord-nordvestLaber bris, 7 m/s fra nord-nordvest
kl 18–24 Klarvær 0 mm Laber bris, 8 m/s fra nord-nordvestLaber bris, 8 m/s fra nord-nordvest

Vi skriver 1. desember 2013. Det er 1. søndag i advent. Vente tiden til julen ringer inn er igang. Og får å forkorte ventetiden- hva er vel bedre enn å dra ut på tur i heia??

Jeg kunne telle 20 menn og kvinner som ville det samme som meg. Vi dro fra Sandnes Rutebilstasjon i privatbiler og kjørte E39 mot Ålgård.

Parkerte så bilene ved det nye idrettsanlegget på Gjesdal. Her tok vi beina fatt og gikk i fint lende opp i ganske vått terreng etter gårsdagens kraftige nedbør.Området vi gikk i, var en blanding av bar hei, samtidig så det grenset opp mot beiteområder.Vi måtte klyve titt og ofte over sånne såkalte gjerde-klyvere.Det var enkelte gjerde-klyvere som hadde sett sine bedre dager. Som strengt tatt burde skiftes ut mot nye.

DSCN0075

Lyset var fantastisk idag. Solen stod klar, glitrende og litt på hell på himmelen. Slik du får i soloppgang/nedgang. Jeg fikk knipset litt bilder fra denne flotte dagen:

DSCN0073

DSCN0074

Vi kikker ned til Flassavatnet:

DSCN0071

DSCN0084

Men da  vi kom på høyden, ble det bitende kaldt. Vinden tok virkelig av og røsket og slet i klærne. Ja, jeg måtte holde godt fast på luen! Fikk klort ned navnet i en fei i vardeboken- får på toppen var det ikke et blivende og trivelig sted å konsumere den medbrakte nistematen.

DSCN0098

Vel oppe på den beskjedne toppen ( Ironisk nok: Håfjell- Hå som betyr høy fra gammel norsk) som rager kun 360 meter over havet, får vi storslagen utsikt over et rikt kulturlandskap med blinkende tjern mellom koller og topper.

DSCN0089

Mette og fornøyde, dro vi videre ned i variert terreng på sør øst siden og fulgte merket (blå pinner) sti ned mot Kodlifjellet . Som vi ikke gikk opp på- dessverre…..

.DSCN0100

Turfolket var heller sugen på å drikke gløgg og spise pepperkaker til toner av julemusikk tror jeg. 🙂

♡♡♡♡

DSCN0103

Her har Ålgård Orientering hengt opp et kart som viser turmulighetene og hvilke topper som inngår i Vardejakten i regi av Gjesdal IL og OK Ålgård. Det er lagt ut bøker på 8 ulike topper i området rundt Ålgård hvor det er mulig å skrive seg inn.

DSCN0102

♡♡♡♡

Hvordan komme hit:

Kjør E39 mot Ålgård. I 2. rundkjøring ta 3. avkjøring ut på Solåsveien. Fortsett så beine veien til du kommer til parkeringsplassen ved Gjesdalhallen.

Lengde:

7,4 km

Tid:

ca 3 t

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s