Høsttur i Hjelmelandsheiane.

I år er det 125 år siden Stavanger Turistforening ble født. Og i den grunn fikk vi som medlemmer et gavekort / en verdikupong hvor vi kunne få 1 gratis overnatting i en av de 35 ubetjente eller betjente hyttene som STF disponerer.

Lucky me!! 🙂

Som alt annet jeg og Arvid har planer om å fullføre, faller dessverre i fisk.Slik gikk det også denne gangen.Vi skulle egentlig brukt hele denne helgen til å dra fra hytte til hytte, men den gang ei. Det begynte bra da. Vi tok Taufergen over med bilen og kjørte inn til parkeringsplassen på Nes.Været hadde vi også med oss. Varmt og vindstille.Et riktig så bra shorts vær. Ryggsekken på 12 kg ….ja,- jeg hadde vel det meste med meg til en helg da…

Turen inn til Viglesdalen var ganske så lettgått.Vi fikk med oss et par kjente og mektige fosser,- Sendingsfossen og Hiafossen. En vakker jettegryte fant vi også videre i dalen.Og ikke minst steinbroen.

CIMG4146

Sendingfossen:

CIMG4147

Hiafossen:

CIMG4152

CIMG4156

CIMG4161

CIMG4175

Etter å ha gått forbi Viglesdalsvatnet, kommer vi tilslutt (etter 7 km og 3 timer) til Viglesdals-hyttene….

CIMG4180CIMG4187

Vi trodde vi var mutt putt alene, men fikk snart selskap av 2 unge og spreke Sandnes jenter. Arvid tryllet frem en herlig gryterett som han hadde vakumpakket i sin nyinnkjøpte vakummaskin. Funket bra.Desserten var kaffe og bailays.

CIMG4188

Vi hadde det riktig så koselig oss 4…Så begynte det å regne.Og mer til skulle det bli.Værgudene hadde lovet oss 18 mm nedbør i løpet av lørdagen…Vi tok frem kartet og spekulerte på hva vi skulle så gjøre i morgen…Fra Viglesdalen til Stakken er jo  ikke så langt å tilbakelegge,eller?? Men videre til Nilsebu kunne vi ikke rekke, for til det måtte vi ha hatt en dag ekstra til disposisjon.

Nei..Så vi bestemte oss for å bare overnatte på Viglesdalen for så å dra tilbake til Nes på lørdagen. Vi klarte akkurat å smette oss inn i bilen, før slusene åpnet seg på himmelvelvet. Spiste en saftig hamburgermeny i Årdal.Kvelden endte med vorspel,bowling og disco.

En vellykket helg tross alt.

Hyttene Stakken og Nilsebu får jeg ha til gode…

—*—

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s