Fjelltur til Moslifjellet og Preikestolen.

Det var meningen vi skulle ha oss en sykkel slasj fjelltur i går, søndag.Men under omstendighetene, ble planene noe forandret.Vi tenkte å sykle fra Stavanger, ta båten over til Tau- og sykle så videre mot Preikestolhytta…Men det ble med tanken,- for vi tok visstnok bilen vi…

Trodde denne dagen ville bli helt gæli, tanken på den tykke tåken-men den lettet heldigvis da vi startet for alvor på fjellturen..Vi fulgte stien og fikk en fin fin fugleutsikt ved høyre side av oss ned til Preikestolen Fjellstue.Siden gikk vi av stien og krysset på en ny sti mot retning Moslifjellet .Like så greit å få med denne toppen også nå når vi hadde den i nærheten likevel. Vi var visstnok de eneste som hadde planer om å toppe dette fjellet- vi så ikke en eneste sjel på veien opp eller ned.

Vi hadde med kartet (uten kompasset), men stien var godt merket med Turistforeningens røde T er…så det var ikke enkelt å gå seg bort.

Stien gikk langsetter en flott, storsteinet sidemorene som viser at Lysefjordbreen i en periode lå her. Videre svingte løypen seg oppover og fulgte en stund den bratte vestsiden av Moslifjell. Rett under hadde vi Vatnerindane og i bakgrunnen så vi Stavangerhalvøya og Ryfylkebassenget.

Turen fortsatte jevnt oppover og siste del gikk stort sett i åpent og barskt høyfjellsterreng.Tror vi brukte rundt 2 timer til toppen.

Moslifjellet 718 moh

Moslivarden.

En gåtefull fjellverden.
Rare vardeformasjoner….

Vel oppe, tenkte vi å få i oss en meksikansk gryterett fra primusen, men den gang ei. Uten gnist, ingen mat.Fyrstikkene var igjenglemt hjemme- så vi måtte bare plent ty til den medbrakte nød maten.Veldig kjedelig, men men.Kunne jo ikke sutre over det og ødelegge en ellers flott tur så langt.Deretter tok vi inn kursen mot Preikestolen,- som er Rogalands mest besøkte attraksjon og som også er kåret til et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både CNN Go og Lonely Planet…

Uret viste 17:00- det lir mot kveld.Klarer vi også å få med oss stolen før natt-teppet legger over oss?? Jeg hadde mine tvil.

Men vi tok oss tid til push up…
…og litt posering på broen.

Men vi hadde tilbakelagt mange km allerede, så vi trengte jo ikke begynne fra skretsj. Jeg mener det er 10 år siden sist jeg var på stolen, så jeg husket lite hva som kom rundt neste sving. Her livnet det opp med folk, de siste som var på vei ned fra stolen.

Vi nådde opp til stolen med en nydelig sol på hell.Ikke en vindpust.Mutt putt alene.Fantastisk utsikt over Lysefjorden.Spektakulært!

*The Pulpit Rock*:

En kikk over kanten.Svimlende!

Vi nøt den siste nødprovianten i en fei- ingen dyrebare minutter å miste- solen gikk fort ned.Vi kappgang og småløp tilbake.

Ikke snuble nå…Full konsentrasjon.Hvor er stien? Hvor er T`en? Hodelykt hadde vært lurt å hatt med seg nå gitt. I erindringen hadde jeg en redningsaksjon de hadde her forrige helg..Ville ikke være en av de tullingene som rotet seg bort her!

21:30…Vel nede!! Yes! Utfordrende, men spennende var det.

Me e` galne!  🙂

Pulsklokke facts:

Tid: 7,5 timer

Km: 12,56

Gjennomsnitts/max puls: 119/161

Kalorier: 1764 gr

Fett:176 gr

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s