Blåfjellenden-Langavatn-Sandvatn-Lortabu.

Jeg skippet hele spleisefesten og dro istedet på fjelltur i helgen- fra lørdag til søndag..Festingen har jeg trappet ned på.Synes ikke det gir meg så mye mening lengre.Vi dro en liten gruppe på 4 (+ en hund) uten turistforeningen denne gangen.På private fjellturer kan man gjøre som man vil.Man kan planlegge underveis og finne ut hvor man skal gå etterhvert.Det ble litt frem og tilbake hvor vi skulle dra på tur-men endte opp i Sirdalsheiene.

Vi kjørte til Sirdalen hvor vi parkerte bilen, og dro opp stien mot Blåfjellenden.

Det tok oss 3,5 time opp.Solen var med oss hele dagen- allting var fryd og gammen.

Hadde en times lunch på Blåfjellenden-hytta før vi trasket videre til Langavatn.(4,5time)

Her (på Langavatn) var det ganske så folksomt.Vi kom kanskje vel seint frem (kl. 19.30), men heldigvis hadde de en nød hytte ved siden av hovedhytta med 8 sengeplasser- så vi kapret den.

Søteste Tessi var en trofast turvenn.

Laget oss middag bestående av en herlig vegetabilsk pastarett (cabonara) med ekstra løk,soltørka tomater,brokkoli og sitronmelisse.Mmmm!

Senere på kvelden fikk vi 4 nye overnattingsgjester.Et par fra Holland som vi møtte på veien til hytta.De hadde gått feil, og måtte snu og dra tilbake til Langavatn hyttene før mørkets frembrudd.De andre 2 aner jeg ikke hvor de kom ifra-(jeg var totalt i drømmeland når de ankom.)Og de dormet når vi dro tidlig avgårde neste dag(søndag).

Været var temmelig vått på søndagen.Snakker om kontraster! Vi fikk i oss frokosten og  gjorde utvasken i en fei.Dro avgårde rundt 8 til Sandvatn.Det tok oss rundt 4 timer fra Langavatn til Sandvatn *).

Fantastisk glad da vi så Sandvatn hytta!

Jepp, der er døren inn!

På denne hytta hadde vi en real lunch.Virkelig godt å kunne komme inn i varmen og få tørket klærne sånn noenlunde.Hadde det ikke vært for øsepøse regnet, hadde vi gjerne hatt en lengre tur…Vi forkortet den med  ca 2 timer (hvis ikke mer?) ved å dra fra Sandvatn til Lortabu.

Den egentlige planen…

Og vi fikk skyss derifra til der vi startet (Blåfjellenden-stien).

Totalt har vi gått 3 mil denne turen.En finfin rund-tur i Sirdalsheiene.

*)  Vi gikk i gal retning i veiskillet Langavatn-Sandvatn-Børsteinen.Vi labbet ca 2 km mot Børsteinen og mistet ca en halv times tid på det…Været var surt og jeg var våt og kald- og attpåtil skulle dette skje.Godt kartleserne fikk det med seg så tidlig som de gjorde! 🙂

♥ takk for en superb fjelltur!

Idag er det venstre kneet mitt et kapittel for seg selv.Vondt som bare pokker etter å fått en skade og overbelastning.Tenke det er lurest å skippe pumpen og andre treningsaktiviteter og la kneet hvile til neste fjelltur som er allerede neste helg!

Woop woop!

^(¤)^

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s